Πέμπτη 22, Ιούνιος 2017
   
Text Size

8ος διαγωνισμός κρητικής μεσογειακής & διεθνούς κουζίνας 17-20/2/2011

Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε αίτηση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο 8ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ, ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΟΣ ΖΩΗΣ                                     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

chefs_on_parade

Διεξαγωγή στις 17,18,19 & 20 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1.  Ο 8ος Διαγωνισμός Κρητικής και Μεσογειακής Κουζίνας, έχει γίνει θεσμός στην Κρήτη. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης και της Νομαρχίας Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Ο Διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, που βρίσκεται στην πρώην Αμερικάνικη Βάση στης Γούρνες Πεδιάδος.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης ή από πρόσωπα που ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Δικαίωμα Συμμετοχής

Στο Διαγωνισμό επιτρέπεται να συμμετάσχουν μαθητές ιδιωτικών και δημοσιών σχολών, όπως επίσης μάγειρες , ζαχαροπλάστες και Αρχιμάγειρες.

3. Υποχρεώσεις Διαγωνιζόμενων

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν την υποχρέωση να διαβάσουν προσεκτικά τον κανονισμό, και ειδικά το σημείο που αφορά την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει  την αίτηση συμμετοχής στα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης ( Γράμμου 10, Τ.Κ. 713 07, Ηράκλειο, Κρήτης, Ελλάδα.) αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς όχι αργότερα από την  παρακάτω ημερομηνία ( η ημερομηνία που θα αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου θα ληφθεί υπόψη) ή με e-mail στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης www.chefsofcrete.gr  ή ακόμα με ΦΑΞ στο ( +30) 2810 240 889 ( Σας παρακαλούμε,  μετά την προώθηση του ΦΑΞ να επιβεβαιώσετε τηλεφωνικώς την παράδοσή του).

Σημείωση: Θα βρείτε πρόσθετες πληροφορίες στο αναλυτικό πρόγραμμα του Διαγωνισμού.

Όσον αφορά τους διαγωνιζόμενους που είναι μαθητές σχολών υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαιώσεις σπουδών από τις σχολές  που παρακολουθούν.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδώσει πριν βαθμολογηθεί το « Έντυπο Πρότυπης Συνταγής»  της συνταγής που παρασκεύασε. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης  του παραπάνω έντυπου η συμμετοχή θα θεωρηθεί άκυρη.

4. Μαζί με την αίτηση συμμετοχής ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να καταβάλει και το συμβολικό ποσό των 30€ για τους επαγγελματίες και των 15€ για τους μαθητές σαν επιβεβαίωση  της συμμετοχής του. Εξαιρούνται από αυτή την οικονομική  υποχρέωση οι μαθητές των δημοσίων σχολών

5. Οι διαγωνιζόμενοι παραιτούνται από όλα τα δικαιώματα πάνω στην συνταγή που έγραψαν, παρασκεύασαν και παρουσίασαν. Το δικαίωμα χρήσης των συνταγών και των φωτογραφιών έχει αποκλειστικά και μόνο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

6. Στο χώρο εργασίας θα υπάρχουν για κάθε διαγωνιζόμενο μια μηχανή μαγειρέματος και ένας κάδος απορριμάτων, καθώς και μια μεγάλη λάντζα, ψυγεία συντήρησης και θάλαμος κατάψυξης κοινής χρήσεως.

7. Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται μετά την παρασκευή της πρότυπης συνταγής τους να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με το τίτλο  «Έντυπο Πρότυπης Συνταγής» που θα τους χορηγείται από τη Γραμματεία του Διαγωνισμού. Ο σωστός τρόπος συμπλήρωσης του εντύπου είναι ο εξής:

Α) Ονοματεπώνυμο – Τίτλος Συνταγής – Κλάση και Κατηγορία,
Β) Υλικά σε γραμμάρια
Γ) Λεπτομερής τρόπος παρασκευής
Δ) Χρόνος εκτέλεσης.

8. Το έντυπο της Πρότυπης Συνταγής πρέπει να παραδίδεται στον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του εντύπου Πρότυπης Συνταγής η συμμετοχή του διαγωνιζόμενου θεωρείται άκυρη.

9. Στο εργαστήριο για τον κάθε διαγωνιζόμενο υπάρχουν αριθμημένες θέσεις εργασίας, οι οποίες μισή ωρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, διανέμονται κατόπιν κλήρωσης, ενώπιον της Γραμματείας του Διαγωνισμού και των διαγωνιζόμενων.

10. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της Γραμματείας μια ώρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, και πρέπει να φέρουν μαζί τους την πλήρη στολή του Μάγειρα χωρίς διαφημιστικά σήματα ή ονόματα. Θα πρέπει να φέρουν μαχαίρια, μικροεργαλεία κ.λ.π.. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα πρέπει να προμηθεύσει τα υπόλοιπα μηχανήματα και σκεύη, καθως επίσης και τα υλικά μόνο για τις παρασκευές των κατηγοριών με άγνωστα υλικά.

11. Οι διαγωνιζόμενοι θα συνοδεύονται από έναν βοηθό.

12. Τα μέλη της κριτικής επτροπής είναι εξέχοντες επαγγελματίες Γαστρονομικής Τέχνης, από την Ελλάδα και Εξωτερικό, και δεν θα έχουν σχέση συγγενική ή επαγγελματική με κανέναν από τους διαγωνιζόμενους.

13. Τρείς επόπτες θα ελέγχουν την σωστή διεξαγωγή της εκτέλεσης των παρασκευών και την σωστή εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και την χρονική περίοδο που ορίζεται ανάλογα με την κλάση και την κατηγορία κάθε διαγωνιζόμενου.

14. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν δύο πιάτα, διαμέτρου 28 ή 30 cm, λευκού χρώματος. Το ένα πιάτο θα είναι για τον έλεγχο από την κριτική επιτροπή και το άλλο για την παρουσίαση και την φωτογράφηση.

Οι διαγωνιζόμενοι δεν δικαιούνται να αποσύρουν ή να φωτογραφήσουν τα πιάτα στον χώρο της έκθεσης, χωρίς την άδεια της οργανωτικής επιτροπής, που είναι μόνο το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

 

 

ΚΛΑΣΗ Α΄
-----------

15. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΝΤΕΚΟΡ)»

Α) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει την δημιουργία του από μη φαγώσιμα υλικά. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                            1-8   βαθμοί

Πρωτοτυπία                            1-12 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                    1-10 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 30.

16. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Νέοι Μάγειρες

«ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ & ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

17.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Επαγγελματίες Μάγειρες & Ζαχαροπλάστες

«ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

18.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΡΝΙ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

19.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

 

 

ΚΛΑΣΗ B΄
-----------

20.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

21. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

22. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα: ένα για φωτογράφηση και ένα για γευσιγνωσία της κριτικής επιτροπής. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

23. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ – ΝΤΕΚΟΡ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Οι διαγωνιζόμενοι θα προσκομίσουν τα υλικά, τα οποία πρέπει να είναι στην φυσική τους μορφή (λαχανικά, φρούτα), καθώς επίσης μαχαίρια και εργαλεία σκαλίσματος. Το ύψος και το σχήμα είναι ελεύθερης επιλογής. Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους βάσης ή στήριξης του έργου. Εκτός βάσης δεν επιτρέπεται άλλο μη φαγώσιμο υλικό. Η δημιουργία θα γίνει παρουσία της κριτικής επιτροπής και των λοιπών παρευρισκομένων στον χώρο. Η βαθμολογία θα γίνει βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Συνδυασμός Χρωμάτων        1-4 βαθμοί

Πρωτοτυπία                        1-6 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)     1-3 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας               1-7 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

24. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΨΑΡΙΟΥ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ & ΣΑΛΑΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε μη φαγώσιμου υλικού. Η βαθμολόγηση γίνεται χωιστά στο πιάτο του Ψαριού – Θαλασσινών και χωριστά στο πιάτο Σαλάτας Φρέσκιας. Ο τελικός βαθμός θα είναι μέσος όρος των 2 πιάτων και η  βαθμολόγηση θα γίνει βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

 

 

ΚΛΑΣΗ Γ΄
-----------

25. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

26. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Επαγγελματίες Μάγειρες & Ζαχαροπλάστες

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΝΤΕΚΟΡ)»

Α) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει την δημιουργία του από μη φαγώσιμα υλικά. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                           1-8   βαθμοί

Πρωτοτυπία                           1-12 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                   1-10 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 30.

Β) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΌ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει την δημιουργία του από σοκολάτα. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                           1-8   βαθμοί

Πρωτοτυπία                           1-12 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-10 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 30

27. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                   1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                           1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)        1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

28. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε μη φαγώσιμου υλικού. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

29. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Επαγγελματίες Μάγειρες & Σεφ

«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα. Πρέπει επίσης να γράψει ενώπιον της κριτικής επιτροπής την Πρότυπη Συνταγή του. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

30. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΣΚΟΥΡΟ ΚΡΕΑΣ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα: ένα για φωτογράφηση και ένα για γευσιγνωσία της κριτικής επιτροπής. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

31. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7: Επαγγελματίες (show)

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Οι διαγωνιζόμενοι θα προσκομίσουν τα υλικά, τα οποία πρέπει να είναι στην φυσική τους μορφή (λαχανικά, φρούτα), καθώς επίσης μαχαίρια και εργαλεία σκαλίσματος. Το ύψος και το σχήμα είναι ελεύθερης επιλογής. Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους βάσης ή στήριξης του έργου. Εκτός βάσης δεν επιτρέπεται άλλο μη φαγώσιμο υλικό. Η δημιουργία θα γίνει παρουσία της κριτικής επιτροπής και των λοιπών παρευρισκομένων στον χώρο. Η βαθμολογία θα γίνει βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Συνδυασμός Χρωμάτων         1-4 βαθμοί

Πρωτοτυπία                        1-6 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)     1-3 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας               1-7 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

32. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8: Επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες  & Μάγειρες

«ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν σε δίσκο διαμέτρου 50x60 cm γλυκά της αρεσκείας τους. Η βαθμολογία θα γίνει βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-4 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Συμμετρία                            1-4 βαθμοί

Συνδυασμός Χρωμάτων          1-3 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

 

 

ΚΛΑΣΗ Δ΄
-----------

33. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Μάγειρες ανεξαρτήτου ηλικίας

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥΠΑ (συνδυασμός λαχανικών & ψαριού)»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα: ένα για φωτογράφηση και ένα για γευσιγνωσία της κριτικής επιτροπής. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

34. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Μαθητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολών

(4μελής ομάδα)

«ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ,ΣΑΛΑΤΑ,ΓΛΥΚΟ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρτασκευάσει και από ένα πιάτο από τα προαναφερθέντα. Οι ομάδες θα κριθούν στο σύνολο του μενού. Η βαθμολόγηση γίνεται σε κάθε πιάτο ξεχωριστά και ο τελικός βαθμός είναι ο μέσος όρος των βαθμών των πιάτων και γίνεται βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-4 βαθμοί

Γεύση                                   1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                           1-3 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)        1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                  1-2 βαθμοί

Συνδυασμός πιάτων               1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

35. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες  & Μάγειρες

«ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΙΝΙ»

Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Γεύση                                  1-7 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Συνδυασμός Χρωμάτων          1-6 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 17.

36. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Επαγγελματίες Μάγειρες

«ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΛΑΚΙΑ»

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει τις πρώτες ύλες της συνταγής του και να παρασκευάσει 2 πιάτα: ένα για φωτογράφηση και ένα για γευσιγνωσία της κριτικής επιτροπής. Θα βαθμολογηθεί βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

Παρουσίαση                          1-5 βαθμοί

Γεύση                                  1-6 βαθμοί

Πρωτοτυπία                          1-4 βαθμοί

Χρήση Κουζίνας (Ευταξία)       1-2 βαθμοί

Βαθμός Δυσκολίας                 1-3 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

 

 

37. Ο διαγωνιζόμενος θα παρουσιάσει ο ίδιος το πιάτο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής. Η τελική βαθμολογία υπολογίζεται κατόπιν πρόσθεσεως των βαθμών από όλους τους κριτές.

Σε πρίπτωση ισοβαθμίας, νικητής είναι αυτός που στην γεύση έχει τον μεγαλύτερο βαθμό. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, τότε τα βραβεία θα μοιραστουν μεταξύ των ισοβαθμούντων.

Τυχόν άρνηση ή καθυστέρηση για οποιοδήποτε λόγο, θα συνεπάγεται μείωση βαθμού.

Ένστασεις δεν γίνονται δεκτές.

38. ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η θέση: Χρυσό μετάλλιο

2η θέση: Ασημένιο μετάλλιο

3η θέση: Χάλκινο μετάλλιο

Στο τέλος του Διαγωνισμού θα γίνει η απονομή των μεταλλίων, καθώς και των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

39. Μόνο το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης έχει το δικαίωμα να αποφασίζει σε περιπτωση πιθανής παράλειψης του κανονισμού ή διάφορων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν και δεν προβλέπονται από τον παρόντα κανονισμό.

Μόνο το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει κάθε διαφοροποίηση που επιβάλλεται από τις περιστάσεις ή από ανωτέρα βία. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να ακυρώσει μερικώς ή ολικώς τον διαγωνισμό σε περίπτωση ανωτέρας βίας, χωρίς να είναι υπόχρεη στην καταβολή οποιασδήποτε οικονομικής αποζημίωσης της ζητηθεί.

40. Απαγορεύεται η διαφημιστική χρήση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από τους συμμετέχοντες χωρίς την γραπτή άδεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ