Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ
Δευτέρα 20, Νοέμβριος 2017
   
Text Size

ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει η ζύμη.
3 φακ. μαγιά ξερή
2 φλ. χλιαρό γάλα
2 φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη
1 ρακοπότηρο ρακί (σφηνάκι)
1 ρακοπότηρο χυμό λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σιρόπι
2 φλιτζάνες ζάχαρη
1 φλιτζάνα μέλι
1 φλιτζάνα νερό
Κανέλα
τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο αλεύρι, διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα (1 φλιτζάνι) ανακατεύουμε και αφήνουμε
σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.
Μόλις φουσκώσει ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε μασουράκια και τα κόβουμε όσο είναι ένα μικρό καρύδι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψιά αραιά γιατί φουσκώνουν, στρωμένα με βαμβακερές πετσέτες
για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα μελώνουμε λίγα λίγα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ