Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
5η γαστρονομική συνάντηση κρητικής παραδοσιακής μαγειρικής
Τρίτη 26, Σεπτέμβριος 2017
   
Text Size

5η γαστρονομική συνάντηση κρητικής παραδοσιακής μαγειρικής

 5hposter_31_45_final_medium  Στον Άγιο Νικόλαο θα διοργανώσει φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,
από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012, τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας,
με τίτλο «5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής»,
ο οποίος διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Κρήτη, με μεγάλη επιτυχία. Ο διαγωνισμός
θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ερμής, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών
Ξενοδοχείων και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του
Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ ,της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς
και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού,πολιτιστικών συλλόγων κ.α.
 
   Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ερμής παραβρέθηκαν ο κ. Ευάγγελος
Αγάλου,πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, διευθυντής
των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας
Διευθυντών Ξενοδοχείων,η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη,
ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουρισμού κ. Γιώργος Χουρδάκης, ο προϊστάμενος ΚΤΕΛ
Νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Πατεράκης,ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης μέλος του Εμπορικού
Επιμελητηρίου Λασιθίου και ο κ. Κωστής Θεοδωράκης πρόεδρος των Εστιατορίων και μπαρ
Αγίου Νικολάου.
 
   Το τριήμερο 9,10 και 11/11 θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κυρίως διαγωνισμό μαγειρικής
της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας όπως
«μαγειρεύοντας με τα παιδιά»,παρασκευές καινοτόμων συνταγών με παραδοσιακά κρητικά
προϊόντα,ανάλογα τις συμμετοχές των συλλόγωνκαθώς και άλλων φορέων ή και μεμονωμένων
πολιτών που θα πάρουν μέρος. Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου
παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής ,ομιλίες και
παρουσιάσεις με θέμα πάντα την Κρητική Διατροφή, τυροκόμηση κ.α.
 
   Στόχος της 5ης Γαστρονομικής Συνάντησης Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής
στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Λασηθιώτικης μαγειρικής
καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά,
κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα,μέλι , κηπευτικά, φρούτα κ.α .
 
«Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θεωρεί ότι η γαστρονομική μας παράδοση αποτελεί πολιτιστικό
και τουριστικό αγαθό και ο ρόλος του είναι καταλυτικός καθώς μέσα από τις γαστρονομικές
συνήθειες κάθε περιοχής προβάλλεται διαρκώς ο βαθμός πολιτισμού και τουριστικής συνείδησης
που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Η λέσχη είναι επίσης αρωγός στη σωστή ανάπτυξη και
διάδοση της Κρητικής διατροφής και κουλτούρας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του
ο κ. Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.
«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που παράγουμε, η σύνδεση του πρωτογενή αγροτικού
τομέα με τον τουρισμό,αποτελεί μονόδρομο αλλά και στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε,
ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Πελεκανάκης
Γιώργος,Διευθυντής των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και
Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
«Η κρητική κουζίνα παραδοσιακή και νεότερη, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημά
μας και οφείλουμε να την προωθούμε τόσο εντός (π.χ. κρητικό πρωινό στα Ξενοδοχεία) όσο
και εκτός συνόρων, να την εξελίσσουμε σε κάθε ευκαιρία και να την υπηρετούμε όσο πιο
δημιουργικά μπορούμε» αναφέρουν σε δηλώσεις τους μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΚ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ