Τρίτη 22, Αύγουστος 2017
   
Text Size

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 03:29

Μπακαλιάρος με σπανάκι

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:CHEF ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΣ

Υλικά

  • 1 φτερό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο κομμένο σε μερίδες
  • 90 ml. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τσιγαρίζουμε. Παράλληλα, έχουμε ζεματίσει το σπανάκι και αφού τα έχουμε στραγγίξει τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο, συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο μόλις μαλακώσουν τοποθετούμε τον μπακαλιάρο προσεκτικά με το δέρμα προς τα κάτω συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφού έχουμε κάνει έναν χυλό το λεμόνι με το αλεύρι το ρίχνουμε στο φαγητό και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:09
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ