Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης - Μαγειρίτσα
Σάββατο 23, Σεπτέμβριος 2017
   
Text Size
No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:44

Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

συνταγή:CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΑΣ

Υλικά για την μαγειρίτσα, για 6 άτομα

  • 300γρ. αρνίσιο συκώτι μισοβρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 200γρ. αρνίσιες χορδές ωμές και ψιλοκομμένες
  • 200γρ. πνεύμονες μισοβρασμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 200γρ. αρνί μπούτι μισοβρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ. ρύζι καρολίνα
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι


Υλικά για τον ζωμό

  • 1 κιλό μοσχαρίσια κόκκαλα (ζητήστε τα από τον κρεοπώλη σας, από κρέας που έχει ήδη ξεκοκαλίσει)
  • 1 κολοκύθι κομμένα στα 4
  • 1 καρότο κομμένα στα 4
  • 1 τεμ.  Πράσο κομμένα στα 4
  • 1 τεμ. σέλινο κομμένα στα 4
  • 1 ντομάτα μέτρια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένα στα 4
  • 1 πατάτα κομμένα στα 4


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μοσχαρίσια κόκκαλα, όλα τα λαχανικά για το ζωμό και 2 λίτρα νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου για 2 ώρες σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα υλικά μας και κρατάμε μόνο το ζωμό.

Σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το αρνί, τις χορδές, το συκώτι και τον πνεύμονα (είναι ήδη βρασμένα και ψιλοκομμένα), τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα «σβήνουμε» με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού προσθέτουμε όλο το ζωμό. Αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει και μόλις είναι τελείως ψημένα τα υλικά μας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο  μαρούλι και το ρύζι.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε τη διαδικασία για το αβγολέμονο.  Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά. Ανακατεύουμε τους κρόκους και τα ασπράδια μαζί και προσθέτουμε με μία κουτάλα σιγά σιγά ζωμό από τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς. Αυτό το κάνουμε με αργό ρυθμό για να μην κόψει το αυγολέμονο. Όταν έχουμε προσθέσει στο αυγολέμονο 4 κούπες ζωμό, με την παραπάνω διαδικασία, σβήνουμε το μάτι που έχουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο με το ζωμό, στη μαγειρίτσα μας.

Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και εάν χρειάζεται ρίχνουμε επιπλέον λεμόνι.


Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:07

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ