Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης - Σκιουφιχτά μακαρόνια με πέστο από άγρια χόρτα, καρπάτσιο από απάκι και φλούδες από κεφαλοτύρι
Σάββατο 23, Σεπτέμβριος 2017
   
Text Size
No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:49

Σκιουφιχτά μακαρόνια με πέστο από άγρια χόρτα, καρπάτσιο από απάκι και φλούδες από κεφαλοτύρι

Σκιουφιχτά μακαρόνια με πέστο από άγρια χόρτα, καρπάτσιο από απάκι και φλούδες από κεφαλοτύρι

συνταγή:CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΑΣ

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 100 γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 80γρ. κεφαλοτύρι
  • 80γ. ανθότυρο
  • 80γρ. γραβιέρα
  • 80γρ. φέτα βαρελίσια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό ημίγλυκο κρασί
  • Σταμναγκάθι
  • Ασκολύμπρους
  • Βαλεριάνα
  • Μάραθος
  • Σπανάκι
  • Μαϊντανός
  • Ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Απάκι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια στα 2/3 του κανονικού χρόνου ψησίματος τους  στο ζωμό λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει, τα κρυώνουμε και τα λαδώνουμε. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στα χορταρικά λίγο ζωμό λαχανικών για να ψηθούν. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα τυριά για να λιώσουν. Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, το περνάμε από το μπλέντερ. Για το τελείωμα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών, τα μακαρόνια και το pesto για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο και σερβίρουμε με το απάκι που έχουμε ψήσει στη σχάρα ή το τηγάνι και με φλοίδες από κεφαλοτύρι.


Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:07

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ