Τετάρτη 26, Ιούλιος 2017
   
Text Size
No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 17:03

Φιλέτο ροφού στη σχάρα με σάλτσα πιπερόριζας και βλίτα γιαχνί με δυόσμο

Φιλέτο ροφού στη σχάρα με σάλτσα πιπερόριζας και βλίτα γιαχνί με δυόσμο

συνταγή:CHEF ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φέτες ροφού (200 γρ. έκαστος)
  • 1/2  κιλό βλίτα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα πράσινο λεμόνι (λάιμ)
  • 50 γρ. ξύσμα πιπερόριζας (τζίντζερ)
  • 6 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένος
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Περνάμε τα φιλέτα ροφού με αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλέ­νουμε και ζεματάμε τα βλίτα για 2 λεπτά σε νερό που βράζει. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με τα βλίτα. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά και ρίχνουμε το δυόσμο, αλά­τι και πιπέρι. Ψήνουμε σε ζεστή σχάρα τα φιλέτα ροφού για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με την πιπερόριζα και το χυμό λάιμ στο μπλέντερ. Τοποθετούμε σε πιατέλα τα ζεστά βλίτα από πάνω από τα φιλέτα ρο­φού και λούζουμε με τη σάλτσα πιπερόριζα.

 

Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:06

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ