Τετάρτη 26, Ιούλιος 2017
   
Text Size
No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 17:06

Φαγκρί αχνιστό με σάλτσα άνηθου, σε πατ σουκρέ λεμονιού, με παστέλι απο σκιουφιχτά μακαρόνια

Φαγκρί αχνιστό με σάλτσα άνηθου, σε πατ σουκρέ λεμονιού, με παστέλι απο σκιουφιχτά μακαρόνια

συνταγή:CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΑΣ

Υλικά για ένα πιάτο

  • 1 φαγκρί μέτριο -1 μάτσο άνηθο -1 λεμόνι
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια.

Υλικά για την καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
  • λίγο αλάτι

Υλικά για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • ζεστ από ένα λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα υλικά της πατ σουκρέ και ανακα­τεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δίνουμε το σχήμα που θέ­λουμε και ψήνουμε στους 150°C για 17 λεπτά.
Καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις την απομακρύνουμε από τη φωτιά περιχύνουμε πάνω στα παρα­βρασμένα σκιουφιχτά και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, αφήνοντάς τα να κρυώσουν. Κόβουμε το φαγκρί σε πλάγια κοπή και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σκεπάζοντάς την. Κάνουμε τη σάλτσα πολτοποιώντας τον άνηθο σε ένα γουδί, για να μας δώσει το έντονο χρώ­μα του, και μετά περνάμε από μπλέντερ με λίγο ζωμό από το βρασμένο ψάρι, προσθέτοντας λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο.


Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:06

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ