No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:04

Αρνάκι μπούτι, χωρίς το κόκκαλο, με “ριζότο” από ξινόχοντρο και τουρσί λεμόνι

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Credits:

συνταγή:ΣΕΦ Βασίλης Λεωνίδου

Yλικά για 4 άτομα-5 άτομα
Για το αρνάκι

  • 1 μπούτι ξεκοκαλισμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελάχιστο κρασί προαιρετικά

Υλικά για το "Ριζότο" ξινόχοντρο

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4 ομανίτες Κρήτης σε κύβους
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 200-250γρ. ξινόχοντρος Αμαριώτικος
  • Ζωμό λαχανικών η κοτόπουλου

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αρνάκι κομμένο σε μερίδες στη κατσαρόλα σε ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τη φωτιά μας στο 3 στην μεγάλη φωτιά της κουζίνας και μόλις πάρει την πρώτη θερμότητα και χρώμα χαμηλώνουμε αμέσως και ανακατεύουμε συνεχώς το κρέας να ροδίσει. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί με τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και σβήνουμε με λίγο κρασί λευκό στο τέλος μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο ετοιμάζουμε το "ριζότο" μας

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο μας και ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κύβους και το ξινόχοντρο σπασμένο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μελώσει ο ξινόχοντρος μας. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και σερβίρουμε στο πιάτο μας και από πάνω το κρέας μας με ελάχιστη σάλτσα και δύο κομμάτια από το τουρσί λεμόνι.

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Website: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.