Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης - Αρνί μπούτι (κότσι) μπραιζέ με μείγμα 7-μπαχαρικών No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1 SQL=SELECT * FROM jos_jw_k2_tags WHERE id = LIMIT 1
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:29

Αρνί μπούτι (κότσι) μπραιζέ με μείγμα 7-μπαχαρικών

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Credits:

συνταγή:ΣΕΦ ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κότσια  από μπούτι αρνιού
  • 4 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (Κόν κασέ)
  • 150γρ. πράσινες απύρινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 150γρ.  χυμός από  ρόδι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού. μείγμα μπαχαρικών αποτελούμενο από 7 είδη
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 200γρ. κόκκινο κρασί
  • 200γρ. ζεστό ζωμό  κρέατος
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μιρπουά  λαχανικών(πράσο-κρεμμύδι-καρότο-σέλερι-φοινόκιο-δάφνη)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε  και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε  το σκόρδο. Στραγγίστε τις αντσούγιες και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόψτε σε καρέ μικρό τα λαχανικά που αποτελούν την μιρπουά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια περνάμε ελαφρώς από αλεύρι τα κότσια του αρνιού.

Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα  από όλες τις πλευρές σε ένα τηγάνι ή  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά.

Αφαιρέστε τα από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι την μιρπουά των λαχανικών και την μαραίνουμε για 3 λεπτά. Σε μια  κατσαρόλα τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέσετε τις  αντσούγιες, το  μείγμα των επτά μπαχαρικών την μιρπουά λαχανικών και τοποθετήστε τα κότσια του αρνιού . Σβήνουμε με  το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια, προσθέστε του  και τις ντομάτες κον κασέ. Φέρτε σε σημείο βρασμού, καλύψτε και ψήνουμε για 2-2.5 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλήσει το κόκαλο.

Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά, τα υγρά από το ψήσιμο του αρνιού  τις ελιές, το χυμό του ροδιού και την πάπρικα, σιγοβράστε 6 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το βασιλικό.

Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κότσια του αρνιού  και σερβίρουμε πασπαλισμένα με βασιλικό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα πουρέ από ρεβύθια ή χόρτα γιαχνερά  ή ένα ριζότο της αρεσκείας σας.

Μείγμα των 7 μπαχαρικών
Κανέλα, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, κύμινο, γαρίφαλο, μπαχάρι και δενδρολίβανο.

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Website: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.