Παρασκευή 23, Ιούνιος 2017
   
Text Size

Συνταγές μελών μας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 17:15

Δροσερή σαλάτα με σιτάρι και λαχανικά σε σάλτσα από μοσχολέμονο και πλατύφυλλο βασιλικό

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:CHEF ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιτάρι (άσπαστο)
  • 6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  • 80 γρ. κάπαρη
  • 60 γρ. κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια 3 εκ.
  • 100 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες μήκους 8 εκ.
  • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες μήκους 8 εκ.
  • 2- 3 φουντίτσες φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
  • Αλάτι  (ανάλογο)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Για τη σάλτσα
100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 ml. χυμό από μοσχολέμονο
1 κ.σ  ψιλοκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
50 γρ. θυμαρίσιο μέλι
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το σιτάρι και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Ακολούθως το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με λίγο αλάτι περίπου για 25 λεπτά της ώρας. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μείνει συμπαγές και να μη λιώσει. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε με πετσέτα και το αφήνουμε κατά μέρος.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα στο μούλτι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και προσθέτοντας στο τέλος κλωστή το ελαιόλαδο και τη διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βάζουμε τα κολοκυθάκια με ελάχιστο νερό και 1 κ.σ ζάχαρη να τραγανίσουν στο τηγάνι για 4 λεπτά.

Παίρνουμε μια μικρή λεκάνη (μπασίνα) και ρίχνουμε μέσα το σιτάρι, τις πιπεριές και  την κάπαρη. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά να μη σπάσουν. Βρέχουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και στήνουμε το πιάτο γαρνίροντας με λίγες φουντίτσες βασιλικού.

Last modified on Τρίτη, 27 Μάιος 2014 18:37
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ