Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης - Συνταγές μελών μας
Δευτέρα 20, Νοέμβριος 2017
   
Text Size

Συνταγές μελών μας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 15:48

Κατσικάκι κρητικό με σιουφιχτά μακαρόνια και τρίμμα ελιάς πράσινης

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:ΣΕΦ Βασίλης Λεωνίδου

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κότσια αρνίσια περίπου και 4 μαζί 1200 γρ-1300 γρ.
  • 6 φρέσκες τομάτες κομμενες σε κύβους
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κανέλα για το άρωμα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης
  • σιουφιχτά 1 πακέτο
  • 30 γρ. πελτέ
  • 1 σφηνάκι λιάτικος οίνος φυσικός γλυκύς
  • ελιές Κρήτης
  • 200 γρ. ξηρός ανθότυρο

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τα κότσια. Μόλις πάρει το κρέας χρώμα σβήνουμε με κοτσιφάλι  το φαγητό και προσθέτουμε λίγα υγρά πριν καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 55 λεπτά και προσθέτουμε την τομάτα  και συνεχίζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε 2 κουταλιές πελτέ και το γλυκό κρασί. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και δοκιμάζουμε. 10 λεπτά πριν το τέλος του φαγητού προσθέτουμε τα σιουφιχτά ώστε να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Έτσι έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με ξηρό ανθότυρο μακράς ωρίμανσης και τριμμένο πιπέρι. Δίπλα μπορούμε να σερβίρουμε μια ωραία σαλάτα τομάτας φρέσκιας με τριμμένη ελιά που έχουμε. Ταιριάζει απόλυτα με ένα κοτσιφάλι μαντηλάρι!

Τρίμμα ελιάς: Βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελιές  και τοποθετούμε στη λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να αφυδατωθούν στους 75 κελσίου, τρίβουμε στο μούλτι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα ακόμα.

Last modified on Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 15:51

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ