Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /home/chefcret/public_html/libraries/loader.php on line 3
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης - Συνταγές μελών μας
Τετάρτη 22, Νοέμβριος 2017
   
Text Size

Συνταγές μελών μας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:07

Καρέ αρνιού με κρούστα από αρωματικά βότανα και πετιμέζι με καραμελώμενα κρεμμυδάκια

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:ΣΕΦ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΣ

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσια παιδάκια κομμένα
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 6 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ πετιμέζι
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ κόκκινο κρασί
  • 200 γρ κρεμμυδάκια κοκκάρια

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα παιδάκια σε ένα μπολ με την μουστάρδα και αλατοπίπερο, σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα μυρωδικά, το ψωμί του τοστ κομμένο σε κομμάτια και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε να γίνουν εν μίγμα σαν (τρίμα).
Πανάρουμε με αυτό το μίγμα τα μαριναρισμένα παιδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο και ψήνουμε στον φούρνο στους   180o C για 20’-25’ γυρνώντας τα ενδιάμεσα για να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το πετιμέζι και την φλούδα από το πορτοκάλι μαζί με τον χυμό προσθέτουμε και το ανάλογο αλατοπίπερο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέση η σάλτσα και ψηθούν τα κρεμμυδάκια.
Σερβίρουμε τα παιδάκια με την σάλτσα με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια και το πετιμέζι.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ