Τετάρτη 26, Ιούλιος 2017
   
Text Size

Συνταγές μελών μας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:09

Πανακότα σοκολάτα – πορτοκάλι

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:ΣΕΦ ΖΑΧ/ΚΗΣ ΣΗΦΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΔΗΣ

Υλικά για το μπισκότο κακάο

  • 70γρ. βούτυρο
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. κακάο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την πανακότα

  • 125γρ. γάλα
  • 25γρ. γλυκόζη
  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φύλλο ζελατίνα
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση για το μπισκότο κακάο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί έκτος το ασπράδι στο μίξερ με το φτερό και δουλεύουμε στην πρώτη ταχύτητα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια όμορφη ζύμη Απλώνουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για την πανακότα
Μαλακώνουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα, τη γλυκόζη και το ξύσμα από το πορτοκάλι να πάρουν μια βράση. Στη  συνέχεια προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και τα ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.  Κατόπιν  προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ομογενοποιούμε και σερβίρουμε σε φόρμες της αρέσκειας μας. Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και μετά προσθέτουμε από πάνω το θρυμματισμένο μπισκότο και ένα κλωναράκι δυόσμου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ