Friday 23, June 2017
   
Text Size

Συνταγές μελών μας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Thursday, 03 April 2014 03:29

Μπακαλιάρος με σπανάκι

by ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

συνταγή:CHEF ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΣ

Υλικά

  • 1 φτερό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο κομμένο σε μερίδες
  • 90 ml. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τσιγαρίζουμε. Παράλληλα, έχουμε ζεματίσει το σπανάκι και αφού τα έχουμε στραγγίξει τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο, συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο μόλις μαλακώσουν τοποθετούμε τον μπακαλιάρο προσεκτικά με το δέρμα προς τα κάτω συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφού έχουμε κάνει έναν χυλό το λεμόνι με το αλεύρι το ρίχνουμε στο φαγητό και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Last modified on Thursday, 03 April 2014 19:09
Page 1 of 20

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ADS

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ