Φίλες και φίλοι,

σας καλωσορίζουμε στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.  Η Λέσχη δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη της φιλίας και της επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς διάκριση εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας των μελών της και για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εκδήλωση ή συζήτηση που έχει πολιτικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα.

Η ισχυρή αυτή δέσμευση έχει μοναδικό γνώμονα την ανύψωση του μορφωτικού και τεχνικού επιπέδου των μελών της όπως και την συνεχή ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική τέχνη μέσα από την οργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών πρακτικών ασκήσεων και εκπαιδευτικών ταξιδιών.

Για την επίτευξη των στόχων που θέτει συνεργάζεται με ελληνικές, ευρωπαϊκές και μη ομοιοεπαγγελματικές ενώσεις ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση των μελών της πάνω στα νέα δεδομένα του κλάδου (Τεχνολογία, εξέλιξη επαγγέλματος κ.λ.π.) 

Παράλληλα ενθαρρύνει την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων όπως η διοργάνωση γιορτών, δεξιώσεων, χωρών και άλλων παραστάσεων καθώς μέσα από τη δραστηριοποίηση των μελών της προωθεί τη διάδοση της μαγειρικής αλλά και της ζαχαροπλαστικής τέχνης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων εκτός των άλλων προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες της στις Τουριστικές Σχολές γαστρονομίας, και εστιατορικής τέχνης.

Παράλληλα δημιουργεί τεχνικές επιτροπές και διοργανώνει διαγωνισμούς μαγειρικής, βραβεύει και απονέμει μετάλλια και περγαμηνές. Τέλος, πληροφορεί και παρέχει την συνδρομή της στα τακτικά και επίλεκτα μέλη με την προϋπόθεση της καλύτερης εξειδίκευσης της μαγειρικής τέχνης, την τεχνική μόρφωση των μελών και η ανύψωση αυτής με την ίδρυση βιβλιοθηκών στην έδρα της, ως και την έκδοση περιοδικών και μέσω αυτών την εξύψωση του βιοτικού, πνευματικού, πολιτιστικού τους επιπέδου. Κυρίαρχα εργάζεται με όπλο την μακρόχρονη πείρα των μελών της και τις βαθιές γνώσεις τους στους παραπάνω σκοπούς για να βοηθηθεί τόσο η ανάπτυξη του Τουρισμού όσο και της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα.