Ένας Chef είναι ένας επαγγελματίας στον χώρο της μαγειρικής, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην παρασκευή φαγητών και επιδεικνύει επαγγελματική δεξιοτεχνία και τεχνολογικές γνώσεις στον τομέα της μαγειρικής. 

Ο ρόλος του Chef είναι κρίσιμος στην παρασκευή φαγητών σε επαγγελματικό επίπεδο. Αναλαμβάνει την επιλογή των υλικών, την προετοιμασία των συστατικών, τον καθαρισμό και τη συντήρηση των εργαλείων και των συσκευών, καθώς και τη διαχείριση του χρόνου κατά την παρασκευή του φαγητού. Επιπλέον έχει γνώσεις στον τομέα της υγιεινής τροφίμων και της ασφάλειας, καθώς και την ικανότητα να δημιουργούν καινοτόμα και γευστικά πιάτα.

Οι Chef απασχολούνται σε επαγγελματικές κουζίνες, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, πλοία και άλλες μονάδες εστίασης. Επιπλέον, οι Chef μπορούν να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους στην κουζίνα, όπως οι executive chef, οι sous chef και οι pastry chef, ανάλογα με την ειδίκευσή τους και τη θέση τους στην ιεραρχία της κουζίνας.