Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι νερό

1 κουταλάκι αλάτι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κούπα τυρί ανθότυρο τριμμένο

1 - 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα και μετά φτιάχνομε τα μακαρόνια:

πλάθουμε ένα κορδόνι σε μέγεθος δακτύλου και κόβουμε ενα ένα

κομματάκι (3 περίπου εκατοστά), βάζουμε δυνατά τα δάκτυλα μας

μέσα στη ζύμη και τρίβοντας τα πάνω στο τραπέζι τα απομακρύνουμε

και κάνουμε ένα κοντόχοντρο μακαρόνι (σαν βαρκούλα), αδειανό στη μέση.

Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω σε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να

στεγνώσουν καλά, περίπου μια ώρα. Πριν τα βράσουμε, τα κοσκινίζομε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Βράζουμε νερό, ρίχνομε μέσα τα μακαρόνια και βράζομε μισή ώρα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τα περιχύνουμε με καυτό

βούτυρο (στακο-βούτυρο) και πασπαλίζομε με τον τριμμένο ανθότυρο.

Τρώγονται ζεστά.