
Υλικά:
Για τη ζύμη
500γρ μαλακό αλεύρι
10γρ baking powder (μισό φακελάκι)
1/4 κουταλιά γλυκού σόδα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 αυγά
Για τη γέμιση
900γρ μυζήθρα γλυκιά
1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό και 1 ασπράδι (κρατείστε τον κρόκο για το άλειμμα)
1 κοφτή κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα 1 μεγάλου φρέσκου λεμονιού
τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα της γέμισης
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε αλεύρι, baking, σόδα και τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Με τον γάντζο ζυμώνουμε, προσθέτοντας τα υγρά υλικά: γάλα, λάδι, αυγά. Γίνεται μια μέτρια μαλακιά ζύμη, την οποία αφήνουμε να ωριμάσει για μισή ώρα.Ανοίγουμε φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε την ζύμη. Πέρνουμε ένα φύλλο προσθέτουμε την γέμιση στο κέντρο και "τσιμπώντας" την ζύμη με τα δάχτυλα Ωκλείνουμε την γέμιση στο φύλλο.
Αυγώνουμε και ψήνουμε 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.