Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, έχει ως σκοπό:

1.Την ανάπτυξη φιλίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς διάκριση εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εκδήλωση ή συζήτηση που έχει πολιτικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα.

2. Η Λέσχη φροντίζει για την ανύψωση του μορφωτικού και τεχνικού επιπέδου των μελών με:

- την οργάνωση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών πρακτικών ασκήσεων, 

- την συμμετοχή σε εκπαιδευτικά ταξίδια,

- την οργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων,

- και την συνεχή ενημέρωση τους μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

 

3. Τη συνεργασία και τη σύμπραξη με τις άλλες ελληνικές, Ευρωπαϊκές και μη, ομοιοεπαγγελματικές ενώσεις, για την καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση πάνω στα νέα δεδομένα του κλάδου (Τεχνολογία, εξέλιξη επαγγέλματος κ.λ.π.)

4. Την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων.

5. Την δραστηριοποίηση όλων ων μελών για την προώθηση των κρητικών ελληνικών προϊόντων με τη διάδοση της  κρητικής μαγειρικής τέχνης.

6. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες αν της ζητηθούν στις Τουριστικές Σχολές γαστρονομίας, και εστιατορικής τέχνης. Έχει δικαίωμα δημιουργίας επιτροπών επεξεργασίας και μελέτης για διάφορα ζητήματα: όπως διαγωνισμούς, βράβευση μελών και απονομή μεταλλίων ή και περγαμηνών.

7. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα πληροφορεί και θα παρέχει την συνδρομή της στα τακτικά και επίλεκτα μέλη με την προϋπόθεση της καλύτερης εξειδίκευσης της μαγειρικής τέχνης.

8. Τη τεχνική μόρφωση των μελών και η ανύψωση αυτής με την ίδρυση βιβλιοθηκών, στο χώρο όπου θα έχει την έδρα της, ως και την έκδοση περιοδικών και μέσω αυτών την εξύψωση του βιοτικού, πνευματικού, πολιτιστικού επιπέδου.

9. Με την εφαρμογή της μακρόχρονης πείρας των μελών και τις βαθιές γνώσεις τους στους παραπάνω σκοπούς θα βοηθηθεί η ανάπτυξη του Τουρισμού της Κρήτης και της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα.