Blog

Νέα κουζίνα

Η νέα κουζίνα της Λέσχης είναι πλέον γεγονός. Σκοπός μας είναι να πραγματοποιούμε σεμινάρια και παρουσιάσεις προϊόντων μαγειρικής για νέους μάγειρες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν να μαγειρεύουν.

Η κουζίνα μας είναι λειτουργική και η ασφάλεια που παρέχει είναι ζωτικής σημασίας, ιδανική θα λέγαμε για παλαιούς και νέους μάγειρες:

Η κουζίνα διαθέτει ασφαλές και εργονομικό σχεδιασμό, ιδανικό χώρο εκπαίδευσης και μαγειρικά μέσα μπορεί για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των νέων μαγείρων. Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με βασικά εργαλεία μαγειρικής, όπως κατσαρόλες, τηγάνια, μαχαίρια, σκεύη αποθήκευσης τροφίμων, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. 

Μαγειρεύουμε για τις ευπαθείς ομάδες

Η Λέσχη στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς με μεγάλη προθυμία για ανταπόκριση και αλληλεγγύη σε άλλα άτομα, κοινωνικές ομάδες και κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες ανταποκρίνεται έμπρακτα και στέκεται ως αρωγός σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Η κοινωνική μας ευαισθησία απαιτεί να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τα δικαιώματα των άλλων και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Έτσι μαγειρεύουμε για κοινωφελή σκοπό με την βοήθεια των χορηγών φαγητό για απόρους που το διανέμει  το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. 

23η παγκρήτια γιορτή κίτρου 21/8/2011

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ξεκίνησε την  Κυριακή 21/8/2011 στο Γαράζο η 23η γιορτή του κίτρου, ένας πολιτιστικός θεσμός με παρελθόν, παρών και φυσικά μέλλον, καθώς διακρίναμεέντονο ζήλο από τα Γαραζανάκια, που και φέτος πρωτοτύπησαν στη γιορτή, παρουσιάζοντας νέα πράγματα. 

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Γαράζου με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, παρουσίασαν φαγητά και γλυκά από το παραδοσιακό προϊόν του χωριού το κίτρο, με το εντυπωσιακό κόψιμο κιτρόπιτας 5,5 μέτρων και 100 κιλών. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και για λίγα χρόνια συμπεριλαμβανόταν στις χοροεσπερίδες που διοργάνωνε ο σύλλογος. 

Πιστοποίηση μαγείρων

Πιστοποίηση για Chef Executive μέσα από δημόσια πρόσκληση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στα πλαίσια αναβάθμισής της σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Κρήτη Πιστοποίηση για Chef Executive με την ονομασία:  

«Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας- Certified Chef Executive (CChE)», σε συνεργασία με την ACTA,φορέα πιστοποίησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πιστοποίηση είναι ιδανική για κάθε επαγγελματία αρχιμάγειρα κι αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο του. Το πιστοποιητικό CChE συνυπογράφεται από την ACTA και την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Διεθνή Έκθεση HOREXPO CYPRUS 2012

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΥΣΕΩΝ.

Τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Χανίων και Λασιθίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ‘ΣΥΝΕΡΓΩ’ του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013,συμμετείχαν στην 1η Διεθνή Έκθεση HOREXPO CYPRUS 2012 που πραγματοποιήθηκε 27-29 Ιανουαρίου 2012 στην Κύπρο, στο Expo Cyprus. Η Κρητική αποστολή που αποτελείται από 15 επιχειρήσεις στους τομείς των προϊόντων Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας Ξενοδοχείων, Μονάδων Διαμονής, Εστίασης & Ψυχαγωγίας, κάλυψε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο 230 τ.μ. προβάλλοντας το brand name ΚΡΗΤΗ. Παράλληλα, την τελευταία μέρα της έκθεσης (29/1/2012) μεταξύ 18.00-21.00 έγινε παρουσίαση Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων στο κοινό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του εκθεσιακού κέντρου.

Διάλεξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στη Σχολή Kappa Studies 6/12/2011

Μια πολύ αξιόλογη διάλεξη πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης στους πρωτοετείς σπουδαστές της σχολής  Kappa Studies.

Οι Chefs Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μακρής, Β’ αντιπρόεδρος και Κωνσταντίνος Δατσέρης, αναπληρωτής γραμματέας, ανέπτυξαν μια ενδιαφέρουσα προβληματική αναφορικά με τη φύση και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος που επέλεξαν οι σπουδαστές.

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων που αναπτύχθηκαν ήταν ότι, χωρίς αγάπη, μεράκι για την εργασία και ενδιαφέρον για τον συνάδελφο ο δρόμος προς την επαγγελματική επιτυχία είναι αδύνατος.

Δευτερο φεστιβαλ Κρητικης Παραδοσιακης Κουζινας 7/4/2014

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2ο φεστιβάλ Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Καλαθάκη την Κυριακή 07/04/2014.

Ο πρόεδρος της Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με σχεδόν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και αρκετά μέλη βρέθηκε στον χώρο της εκδήλωσης κρίνοντας τα πιάτα των διαγωνιζομένων και παρέχοντας με τον τρόπο αυτό βοήθεια στην υλοποίηση του διαγωνισμού.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλο τον νομό Ηρακλείου παρασκευάζοντας πολλές παραδοσιακές συνταγές με τοπικές πρώτες ύλες ενώ κατά κοινή ομολογία το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό αναδεικνύοντας τον διατροφικό πλούτο της Κρητικής κουζίνας. 

Η γεύση των πιάτων καθώς και τα αρώματα που πλημύρισαν τον χώρο είναι η επιβεβαίωση για την μοναδικότητα και την ποιότητα της Κρητικής κουζίνας που πρέπει να προασπίσουμε.