Blog

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σας καλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 16:00.
Η Chef Ρένα Γιαννουλάκη θα μας μάθει όλα τα μυστικά και τις τεχνικές για παραδοσιακά ζυμάρια και πίτες της Κρήτης!
Δηλώσεις συμμετοχών:
📞 2810 243572
📧 info@chefsofcrete.gr
🗓 Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023
⏳ 16:00 – 20:00
📍 Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Λ. Ικάρου 75, Πόρος
🔸 Κόστος Σεμιναρίου 25€ για επαγγελματίες 15€ για μαθητές

 

8/12/2023 Μαγείρεμα για τους κρατούμενους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεαπόλεως

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης-Επίσημη σελίδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΑΡΕΤΟΥΣΑ" να μαγειρέψει για τους κρατούμενους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεαπόλεως.
Έτσι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης-Επίσημη σελίδαταξίδεψαν μέσα από γεύσεις του κόσμου τους κρατούμενους και τις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Οι κρατούμενοι/ες ταξίδεψαν νοερά στις πατρίδες τους εφόσον το μενού που παρασκεύασαν οι σεφ ήταν εμπνευσμένο από τις χώρες καταγωγής τους.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης-Επίσημη σελίδα ευχαριστεί την Διεύθυνση & τους υπαλλήλους των φυλακών & τον ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΑΡΕΤΟΥΣΑ" για την άψογη συνεργασία που είχαμε & ευελπιστούμε σε μια περαιτέρω συνεργασία.
Για την άρτια διεξαγωγή ευχαριστούμε τους χορηγούς:
Μιχάλης Φθενάκης <<Λαχανόκοσμος>>
την εταιρεία Gresko,
το κρεοπωλείο Λιοντομήτσος 
Super Markets /crm-ariadni
για τις πρώτες ύλες που μας χορήγησαν.

εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ανταποκρινόμενη πάντα στο κάλεσμα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης δημιούργησαν αλμυρά & γλυκά εδέσματα. Τα εδέσματα γεύτηκαν τα παιδιά και οι καλεσμένοι του σχολείου.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την Διεύθυνση ,τους εκπαιδευτικούς και τους εξαίρετους εργαζόμενους στο σχολείο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Fish Prime Cuts

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σας καλεί στο #Masterclass που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 16:30.
Ο Chef Χρήστος Λάπας θα μας μάθει όλες τις premium κοπές ψαριών & ο Chef Άγγελος Λάντος θα δημιουργήσει 2 εξαιρετικές συνταγές!
Δηλώσεις συμμετοχών:
? 2810 243572? 6982472590 ? info@chefsofcrete.gr
? Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
⏳ 16:30 – 20:30
? Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Λ. Ικάρου 75, Πόρος
? Κόστος Σεμιναρίου 70€
 
 

Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7 το απόγευμα στην Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου Κρήτης
έλαβαν χώρα τα "5α Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου".
Ο Προέδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης, 
μέλη του Δ.Σ καθώς και μέλη της Λ.Α.Κ.  ήταν εκεί για να μαγειρέψουν κρητικές συνταγές.

 

Νέα κουζίνα

Η νέα κουζίνα της Λέσχης είναι πλέον γεγονός. Σκοπός μας είναι να πραγματοποιούμε σεμινάρια και παρουσιάσεις προϊόντων μαγειρικής για νέους μάγειρες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν να μαγειρεύουν.

Η κουζίνα μας είναι λειτουργική και η ασφάλεια που παρέχει είναι ζωτικής σημασίας, ιδανική θα λέγαμε για παλαιούς και νέους μάγειρες:

Η κουζίνα διαθέτει ασφαλές και εργονομικό σχεδιασμό, ιδανικό χώρο εκπαίδευσης και μαγειρικά μέσα μπορεί για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των νέων μαγείρων. Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με βασικά εργαλεία μαγειρικής, όπως κατσαρόλες, τηγάνια, μαχαίρια, σκεύη αποθήκευσης τροφίμων, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. 

Μαγειρεύουμε για τις ευπαθείς ομάδες

Η Λέσχη στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς με μεγάλη προθυμία για ανταπόκριση και αλληλεγγύη σε άλλα άτομα, κοινωνικές ομάδες και κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες ανταποκρίνεται έμπρακτα και στέκεται ως αρωγός σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Η κοινωνική μας ευαισθησία απαιτεί να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τα δικαιώματα των άλλων και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Έτσι μαγειρεύουμε για κοινωφελή σκοπό με την βοήθεια των χορηγών φαγητό για απόρους που το διανέμει  το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. 

23η παγκρήτια γιορτή κίτρου 21/8/2011

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ξεκίνησε την  Κυριακή 21/8/2011 στο Γαράζο η 23η γιορτή του κίτρου, ένας πολιτιστικός θεσμός με παρελθόν, παρών και φυσικά μέλλον, καθώς διακρίναμεέντονο ζήλο από τα Γαραζανάκια, που και φέτος πρωτοτύπησαν στη γιορτή, παρουσιάζοντας νέα πράγματα. 

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Γαράζου με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, παρουσίασαν φαγητά και γλυκά από το παραδοσιακό προϊόν του χωριού το κίτρο, με το εντυπωσιακό κόψιμο κιτρόπιτας 5,5 μέτρων και 100 κιλών. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και για λίγα χρόνια συμπεριλαμβανόταν στις χοροεσπερίδες που διοργάνωνε ο σύλλογος. 

Πιστοποίηση μαγείρων

Πιστοποίηση για Chef Executive μέσα από δημόσια πρόσκληση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στα πλαίσια αναβάθμισής της σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Κρήτη Πιστοποίηση για Chef Executive με την ονομασία:  

«Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας- Certified Chef Executive (CChE)», σε συνεργασία με την ACTA,φορέα πιστοποίησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πιστοποίηση είναι ιδανική για κάθε επαγγελματία αρχιμάγειρα κι αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο του. Το πιστοποιητικό CChE συνυπογράφεται από την ACTA και την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Διεθνή Έκθεση HOREXPO CYPRUS 2012

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΥΣΕΩΝ.

Τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Χανίων και Λασιθίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ‘ΣΥΝΕΡΓΩ’ του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013,συμμετείχαν στην 1η Διεθνή Έκθεση HOREXPO CYPRUS 2012 που πραγματοποιήθηκε 27-29 Ιανουαρίου 2012 στην Κύπρο, στο Expo Cyprus. Η Κρητική αποστολή που αποτελείται από 15 επιχειρήσεις στους τομείς των προϊόντων Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας Ξενοδοχείων, Μονάδων Διαμονής, Εστίασης & Ψυχαγωγίας, κάλυψε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο 230 τ.μ. προβάλλοντας το brand name ΚΡΗΤΗ. Παράλληλα, την τελευταία μέρα της έκθεσης (29/1/2012) μεταξύ 18.00-21.00 έγινε παρουσίαση Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων στο κοινό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του εκθεσιακού κέντρου.